Tips om je schuur op je ruimen

Het is een karweitje dat de meeste mensen het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Of eigenlijk liever gewoon helemaal niet doen… Namelijk opruimen. Of beter gezegd, het opruimen van je schuur(tje). De plek waar je al je spullen dumpt, om ze vervolgens jarenlang te laten liggen. De zooi stapelt zich op en de deur past op gegeven moment bijna niet meer dicht. Geen ideale situatie dus. Daarom is het toch echt beter om toch een keer op te gaan ruimen. Het zal je achteraf een goed gevoel opleveren. Wij zullen je in dit artikel dus een aantal tips te geven om je schuur op te ruimen.

Verkoop je oude spullen

Verkoop de oude spullen die je in je schuur vindt. Er liggen vast een heleboel oude spullen die je niet meer gebruikt. Die kan je dus maar beter verkopen om er nog wat geld voor te kunnen krijgen. Zo kan je jouw oude tuinstoelen, bloempotten of racefiets verkopen op een platform als bijvoorbeeld Marktplaats. Je oude racefiets verkopen levert je niet alleen geld op, maar is ook goed voor het milieu. Zo hoef je de spullen niet weg te gooien maar geef je ze een tweede leven. Goed voor het milieu, goed voor de ruimte in je schuur, goed voor je portemonnee en je maakt er ook nog eens iemand blij mee!

Organiseer je schuur handig

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om je schuur georganiseerd op te ruimen. Denk aan stellingkasten, opbergbakken en rekken. Hier kan je al je spullen geordend in opbergen en zo kan je er altijd makkelijk bij. Als je de producten niet kwijt wil raken, kan je ook gebruik maken van labels. Daarop kan je zetten wat er in het schap of in de opbergbox te vinden is. Dit bespaart je een hoop zoekwerk als je spullen nodig hebt. De toekomstige jij zal je dus dankbaar zijn voor deze goede organisatie. Nou, hopelijk ben je nu geïnspireerd om je schuur op te gaan ruimen. We wensen je alvast heel veel succes en misschien zelfs wel wat opruim plezier!