Kan ik mijn rubberen slangetjes met silicone vervangen?

QSP

Een tijdje geleden zag je overal rubberen slangetjes liggen. Bij de monteur, in de winkel maar zelfs thuis nadat een oude slang van je koelkast was vervangen. Nu blijkt de siliconen slang de plaats van runner systematisch in te nemen. Het komt bijvoorbeeld steeds minder voor, dat de monteur aan de deur staat voor een slangetje dat moet zijn uitgedroogd. Ook komt het niet zo vaak voor dat men opzoek gaat naar rubberen slangen. De komst van silicone heeft zeker voor de industrie van automotive en performance een revolutie teweeg gebracht. Niet alleen is men nu instaat duurzame producten te leveren, maar ook meer gemak.

Siliconen slang

Voordelen

Siliconen slangen zijn flexibeler en hebben ten opzichte van hun voorganger. Ook zijn zij bestendiger tegen weersomstandigheden zoals hitte en kou. Maar ook is de kans minder groot dat ze vernietigd worden door andere stoffen zoals benzine, bijvoorbeeld. Daarom worden deze slangen veelal ingezet als ontluchtingsslangen, turboslangen verwarming en koelwaterslangen.

Verschijning

Buis

Slangen gemaakt van silicone, kunnen in diverse kleuren en vormen verschijnen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en blauw. Soms komt het daarnaast wel voor dat de slangen voorzien zijn van een spiraal van aluminium of koper voor specifieke doeleinden. Net als bij zijn voorganger is er voor deze slang een scala aan hulpstukken te verkrijgen. Zo zijn er bochten, verleng en koppelstukken te verkrijgen. Het silicone kan simpel met daarvoor bestemde reparatie tape worden getaped. Kortom, voor de verschillende soorten silicone slangetjes zijn diverse toebehoren op maat te verkrijgen.

Zie jij het niet meer zitten met alle rubber? Je bent er moe van geworden om steeds weer een andere slang aan te schaffen omdat de rubberen slang je keer op keer weer in de steek laat? Aarzel niet en vervang jouw rubber volledig met silicone.