Combineer uw sportstuur met een nieuwe stuurnaaf

Het komt regelmatig voor dat autobezitters hun bestaande stuur vervangen voor een nieuw sportstuur. Een sportstuur is alleen te plaatsen, wanneer u over de juiste stuurnaaf beschikt. Met een sportief stuurtje kunt u de auto een nog modernere, stoerdere uitstraling geven. Niet alleen binnen de autosport wordt het stuur regelmatig vervangen voor een modernere variant. Ook voor autobezitters die regelmatig deelnemen aan toertochten en puzzelroutes, kan het gebruik van een sportstuur het overwegen waard zijn. Bij een klassieker model auto zou u aan een stuur met een suède bekleding kunnen denken.

Tip: schaf de stuurnaaf die bij uw sportstuur hoort online aan! Op internet vindt u een groot aantal webwinkels die sportieve stuurtjes en bijpassende stuurnaven aanbieden. Zo hoeft u de deur niet uit om uw auto nog mooier te maken.

Belang van het juiste model stuurnaaf

Bij de aanschaf van een nieuwe stuurnaaf is het erg belangrijk om te kijken naar het model wat u nodig heeft. Bij ieder sportstuur hoort namelijk een andere stuurnaaf, waardoor de kans relatief groot is dat u een verkeerd model stuurnaaf aanschaft. Ook bestaat er een verschil tussen auto’s die wel of niet van een airbag voorzien zijn bij de productie hiervan. Als u niet de juiste stuurnaaf aan zou schaffen, betekent dit dat het nieuwe stuur niet goed aansluit op de naaf en daardoor los komt te zitten. Laat u vooraf informeren over het juiste type stuurnaaf wat u nodig heeft, als u twijfels heeft.