Met een goed gevoel met je motor de weg op

Elke motorrijder kent de risico's die gepaard gaan met de vrijheid en opwinding van het rijden op de openbare weg. Om te kunnen blijven rijden is het belangrijk om een ​​motorverzekering af te sluiten, voor financiële bescherming bij een ongeval en om te voldoen aan de wet. In dit artikel helpen we je een handje met informatie die je kunt gebruiken als je aan de slag gaat met verschillende soorten motorverzekering vergelijken.

Vereisten voor een motorverzekering

Het is wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering of een soortgelijk bewijs van financiële verantwoordelijkheid voor motorrijders. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt lichamelijk letsel of materiële schade van andere mensen als je een ongeval veroorzaakt. Ook wanneer je wordt aangeklaagd voor het veroorzaken van een ongeval dekt dit de verdedigingskosten.

Een minimale dekking is echter vaak niet voldoende om alle claims te betalen. In plaats van een goedkope motorverzekering te zoeken, is het de moeite waard om de juiste motorverzekering te vinden die past bij uw rijstijl.

Opties voor verzekeren van je motor

Dekkingsopties voor motorverzekeringen, zoals opties voor autoverzekeringen, variëren van staat tot staat. Hierbij een overzicht van verschillende soorten verzekeringsopties.

Onverzekerde en onderverzekerde automobilist optie betaalt voor lichamelijk letsel als je wordt aangereden door een onverzekerde bestuurder of een bestuurder wiens dekking niet al jouw schade vergoedt. Het dekt ook verwondingen wanneer je wordt aangereden en de automobilist gaat ervandoor. Deze optie beschermt passagiers en anderen volgens jouw beleid terwijl ze in andere voertuigen of als voetgangers zitten. Mogelijk dien je afzonderlijk dekking voor materiële schade aan te schaffen.

Botsing optie loont om schade aan jouw voertuig te herstellen, ongeacht of de wederpartij verzekerd is. Botsingsdekking betaalt echter niet voor lichamelijk letsel en eigen risico is van toepassing.

Uitgebreide optie betaalt als jouw motorvoertuig wordt gestolen of beschadigd door iets anders dan een aanrijding met een ander voertuig. Als je bijvoorbeeld een dier raakt, zoals een hert, wordt jouw aanvaringsdekking niet betaald, maar wel uitgebreid. Uitgebreide dekking dekt ook verliezen door zaken als overstroming, brand en vandalisme – na het eigen risico.

Persoonlijke schade bescherming dekt medische kosten ongeacht de fout, en dekt mogelijk gederfde lonen, vervangende diensten en begrafeniskosten. Er kunnen eigen risico's van toepassing zijn. Regelgeving en beschikbaarheid verschillen per regio.

Een optie die niet overal beschikbaar is maar interessant om naar te kijken is optie voor medische betaling. Deze optie betaalt medische kosten voor jou en jouw passagier, ongeacht de fout, zonder eigen risico. Dit dekt echter geen verloren loon, begrafeniskosten of vele andere niet-medische kosten van letsel.