Helm kopen motor, voor- en nadelen van de verschillende soorten hele op een rijtje

Bij een helm kopen motor zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Wij gaan je alles vertellen over de verschillende helmen die op de markt zijn en wat de voor en nadelen ervan zijn. Waarom? Zo kun jij als geen ander zonder gedoe de juiste helm vinden. Een helm die past bij jou, je rijgedrag en de frequentie waarmee je op de weg zit. We gaan je thuis maken in de wereld van de systeemhelm, de integraalhelm, de jethelm, de dual sport helm en de crosshelm.

Helm kopen motor: de systeemhelm

Uniek aan een systeemhelm is dat je het kinstuk kunt openklappen. Met steeds meer van dit type helmen mag je zowel opengeklapt als dichtgeklapt helemaal goedgekeurd de weg op. Een systeemhelm is vooral een praktische keuze omdat je heel makkelijk je gezicht vrij maakt en kunt communiceren. Het is over het algemeen een helm die wat ruimer valt. Dat betekent ook meer ruimte voor zijwind, wat een nadeel kan zijn als je niet van ruis en wind houdt. Het is een zwaardere helm door de vele functies en technologie die ze bevatten en daar moet je van houden.

Een Integraalhelm

En andere mogelijkheid bij helm kopen motor is de integraalhelm. Een helm met een mooie bolle vorm en een vast kinstuk. Het is de standaard met de beste bescherming en beveiliging. Omdat de helm gesloten is , is hij stil, wat een voordeel is bij lange ritten. Als veiligheid hoog op je agenda staat, kies je voor een integraalhelm. Verder is de helm compact en makkelijk mee te nemen. Het grootste nadeel is dat je een hele hoop helm op hebt, waar je ook gaat. Het is een helm die nauw aansluit, daardoor warm kan worden van binnen en daar moet je van houden.

Helm kopen motor jethelm

Bij het kiezen vind je deze helm ook als potje. Deze helm is licht, praktisch, klein en simpel van oorsprong. Als je niet van wind in je gezicht houdt is die motorhelm echt geen optie voor je. Daarbij blijft de onderkant van je gezicht vrij en onbeschermd. Dat is op het circuit niet handig en vaak in de winter niet comfortabel. Het is een van de goedkopere modellen.

De dual sport helm

Bij het helm kopen motor kom je al snel op een dual sporthelm als je een avontuurlijke rijder bent. Het is een crosshelm met een vast vizier en daarmee het beste van twee werelden. De cross klep beschermt tegen zon en rondvliegende stukken en beestjes. Het kinstuk staat iets naar voren en heeft wat meer ruimte. Dat geeft bij fysieke inspanning ademruimte.

Een motorcross helm kopen

Tot slot de crosshelm, ontworpen voor zwaardere inspanning en bestand tegen heftige omstandigheden. Een kinstuk dat wat vooruit steekt en een zonneklep maken ze meteen herkenbaar. Te verkrijgen in veel stijlen om een statement te kunnen maken. De ultieme held op het terrein van enduro-rijders en crossers. Het werkpaard onder de helmen.