Do’s autobestuurders met betrekking tot motorrijders

motorrijder

Als motorrijder is het belangrijk dat je goed oplet in het verkeer. Je bent een kwetsbare bestuurder in vergelijking met een bus, vrachtwagen of auto. Het is als motorrijder daarom extra belangrijk om geen brokken te maken. Oplettendheid kan er namelijk voor zorgen dat je geen ongeluk krijgt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook autobestuurders dienen goed rekening te houden met motorrijders. Lees in dit artikel meer over do’s en dont’s als het gaat om autobestuurders met betrekking tot motorrijders. 

Gebben motoren

Een specialist op het gebied van motoren is Gebben motoren. Zij verkopen en onderhouden motoren. Ook kun je bij hun terecht voor motorkleding en motoronderdelen. Bekijk de website van dit motorbedrijf

Do 1: Laat ruimte vrij in een file

Het is niet de bedoeling dat je constant als motorrijder de gaatjes gaat dichtrijden. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat je ruimte vrij laat in een file. 

Do 2: Motorrijder als eerst weg

Het is het slimst om een motorrijder als eerste te laten wegrijden bij een verkeerslicht. Een motorrijder komt namelijk veel sneller op dan een auto. Het is dus niet aan te raden om een wedstrijdje te gaan doen met de motor. De motor is sneller weg en zal dus eerder bij de invoegstrook zijn. Het is irritant voor de motorrijder als de auto eerder bij de invoegstrook is. 

Do 3: Meer afstand nemen

Het is verstandig om meer afstand te nemen van een motor. Het is niet aan te raden om te gaan bumperkleven. Motorrijders zijn zwakker ten opzichte van autobestuurders. Het is dus aan te raden om voldoende afstand te nemen als je achter een motor rijdt. 

Do 4: Deur dichtlaten in de file

In de file is het beter om de deur dicht te laten. Motors rijden vaak tussen de auto’s door. Het is dus niet slim om zomaar een deur open te doen zonder goed in de achteruitkijkspiegel te hebben gekeken. 

Do 5: Niet remmen in de bocht als er een motorrijder achter je zit

Het is het beste om niet vol op de rem te trappen in de bocht als er een motorrijder achter je zit.