Add-ons voor je motorverzekering

Ben je bezig met je motorverzekering berekenen, en wil je weten welke extra opties er allemaal zijn voor het afsluiten van je motorverzekering? In dit artikel lichten we verschillende add-ons voor je toe en geven we je nog een aantal verdere tips om voordelig je motorverzekering af te sluiten.

Sommige bedrijven bieden deze opties mogelijk aan als onderdeel van hun standaardbeleid of tegen extra kosten.

Uitrusting en accessoires op maat

Een aanvaring en een uitgebreide verzekering kunnen voor een paar duizend euro aan aangepaste onderdelen en accessoires dekken, maar veel motorrijders hebben tienduizenden euro’s geïnvesteerd. Bijvoorbeeld: chromen onderdelen, aangepaste verf, pijpen, stoel, speciale helmen en speciale rijkleding. Die motorliefhebbers moeten rekening houden met dekking van accessoires en aangepaste uitrusting.

Motoropstellingsverzekering

Als je jouw motorvoertuig meerdere maanden per jaar opslaat, bieden veel verzekeraars een lagere prijs tijdens die ‘opslagperiodes’. Het dekt nog steeds diefstal en andere gebeurtenissen (brand en overstroming bijvoorbeeld) gedurende die tijd, maar niet als de schade is ontstaan ​​tijdens het rijden.

Overige add-ons

Huurdekking dekt de kosten van het huren van een andere motor terwijl die van jouzelf wordt gerepareerd of totdat je deze kunt vervangen. Wegenwacht dekt de sleepkosten als jouw voertuig kapot gaat of niet kan worden bestuurd na een motorongeluk. Transportaanhanger dekking dekt schade aan motoraanhangers. En reisonderbrekingsdekking betaalt voor accommodatie, vervoer en eten als jouw voertuig is uitgeschakeld terwijl je ver van huis bent. Dit is het overwegen waard als je regelmatig roadtrips maakt.

Kijk altijd naar de kleine lettertjes

Vraag altijd jouw verzekeringsvertegenwoordiger naar eigen risico's, uitsluitingen en polis limieten.

Een eigen risico is een bedrag dat je in het geval van een ongeval zelf moet betalen voordat jouw verzekeringsmaatschappij begint met betalen. Verschillende dekkingstypen hebben verschillende aftrekbare opties. Aansprakelijkheidsdekking heeft meestal geen eigen risico. Botsing, uitgebreide en andere soorten dekking doen dat doorgaans. Plannen met lagere premies hebben meestal een hoog eigen risico en missen mogelijk ook bepaalde dekkingsopties, dus zorg ervoor dat je goed weet waar je aan begint.

Veel polissen hebben specifieke uitsluitingen: ongeval omstandigheden of andere situaties die niet worden gedekt. Opzettelijke handelingen zoals racen zijn bijvoorbeeld vaak uitgesloten van dekking. Bovendien bevatten de meeste polissen een dekkingslimiet, wat betekent dat de verzekeringsmaatschappij niets meer dan dat bedrag betaalt.