Zo zorg je dat je een betere bestuurder wordt!

bestuurder

Als je je rijbewijs binnen hebt, dan mag je lekker gaan rijden. Veel mensen zeggen dat je pas leert rijden als je zelf rijdt. Je ontwikkelt je eigen rijstijl en je zult het zonder hulp van de rijinstructeur moeten doen. Zeker in de beginfase is het belangrijk om goed je best te doen. Hoe zorg je dat je een betere bestuurder wordt? Hoe zorg je ervoor dat je zekerder achter het stuur zit? Lees in deze blog hoe je ervoor kunt zorgen dat je een betere bestuurder wordt! Gerelateerde website: Rijbewijsbelang

Auto testen

Als je in een auto gaat rijden, dan is het belangrijk om even goed te wennen aan de auto. Zeker als je een lange rit gaat maken met de auto, dan is het aan te raden om eerst even aan de auto te wennen. Ga eerst een kwartier rondrijden door de wijk. Even kijken hoe de auto remt, schakelt en gas geeft. 

Kijk heel ver vooruit

Als je onervaren bent dan ben je geneigd om de directe omgeving vaak te bekijken. Soms te vaak. Er wordt op deze manier te weinig let op wat er verderop in het verkeer gebeurt. Het is belangrijk om te anticiperen op het verkeer. Dat kan alleen als je verkeer op tijd ziet. Als je dingen te laat ziet, kun je niet op tijd anticiperen. Goede bestuurders hebben de eigenschap om zonder moeite goed vooruit te kijken en hierop te anticiperen. Het gaat vanzelf.

Je medepassagiers

Als je gaat rijden met passagiers dan kan dit zorgen voor wat spanning. Gaan ze oordelen over je rijkunsten of maakt een bepaalde persoon je onzeker? Het is belangrijk dat jij in de beginperiode na het behalen van je rijbewijs goed nadenkt over wie je wel in en niet in je auto wilt. Het is niet fijn als je een bijrijder naast je hebt die constant kritiek geeft op je rijskills. 

Houd je aan de regels

Als beginnend bestuurder is het aan te raden om je extra goed aan de verkeersregels te houden. Het is niet handig als je zware verkeersovertredingen maakt als beginnend bestuurder.