Tijd voor een nieuwe kleur!

auto verkopen

Doe jij inmiddels al tien jaar met je huidige auto? Of is het pas kort geleden dat je hem hebt aangeschaft en ben je hem alsnog alweer helemaal zat? Wat de reden ook is voor het auto verkopen, we helpen je hier eventjes op weg. De wagen verkopen kan op verschillende manieren, waarbij het vooral van belang is om voor jezelf te beslissen wat jouw belangen zijn. Wil je er zoveel mogelijk geld voor gaan ontvangen, of ben je allang blij als hij zo snel mogelijk bij een nieuwe eigenaar terechtkomt? Ga je het uitbesteden aan een bedrijf, of liever zelf doen?

Wat zijn de mogelijkheden voor verkopen?

Als je de auto wilt verkopen, is het mogelijk om ervoor te kiezen deze simpelweg met een briefje op de parkeerplaats te zetten, in de hoop dat iemand contact zal opnemen en hem wilt hebben. Maar, een compleet andere optie is dat je de auto verkoopt aan de dealer waar je de auto gekocht hebt. Echter is niet elke dealer hier even gemakkelijk mee. Zo vinden sommige dealers het geen enkel probleem om de auto weer terug te kopen, maar zullen anderen dit alleen doen als je ook besluit om weer een nieuwe bij hen te kopen. Een soort van als winkeltegoed in plaats van los geld.

Zelf de verkoop regelen van de auto

Een andere optie kan zijn om de auto te verkopen aan een particulier. Dit kan iemand zijn die je kent, al is het dan niet altijd even gemakkelijk mocht er iets mis zijn met de auto. Ook het verkopen aan een onbekende particulier kan interessant zijn. Zo zijn er veel mensen die hun auto’s bijvoorbeeld op social media plaatsen of op een speciale verkoopsite. Op deze manier kun je snel communiceren met elkaar en overleggen over de mogelijkheden en prijzen. Wel heb je kans dat je veel berichten krijgt van mensen die het niet heel serieus nemen. Welke manier je ook kiest voor het verkopen, kies er eentje die bij je past.