Zo kies je een laadpaal thuis

Ben je op zoek naar een laadpaal thuis, maar weet je nog niet zeker waar je allemaal op kunt letten? Dan is het verstandig dat je jezelf hierin gaat verdiepen. Je moet er namelijk voor zorgen dat je altijd een goede keuze kunt maken. Jouw zoektocht begint altijd bij het vinden van een professional die meerdere modellen in het assortiment heeft zitten. Laadpaal Outlet is hier een goed voorbeeld van. Daarna is het verstandig om verschillende specificaties in het achterhoofd te houden. Maar welke zijn dit? Onderstaande informatie zet het allemaal voor jou op een rij. 

Beginnen met het model laadpaal thuis 

Een laadpaal thuis is een model laadpaal dat aan jouw eigen meterkast aangesloten wordt en via jouw stroomnetwerk werkt. Je kunt er hiermee voor zorgen dat je altijd met een volle accu de weg op kunt. Je moet er hierbij wel voor zorgen dat je een model in handen hebt waar je zoveel mogelijk voordelen aan gaat behalen. Je kijkt daarom als eerste naar de beschikbare ruimte. Als je weinig ruimte beschikbaar hebt, kun je het beste voor een wallbox kijken. Deze wallbox hang je aan de muur, waardoor hij ook in een garage kan en niet losstaat op het terrein. 

Het vermogen van de laadpaal 

De laadpaal thuis kan ook op basis van het vermogen uitgezocht worden. Het vermogen verschilt per model en je moet hierbij kijken hoe vaak jij de weg op moet. Als je vanuit jouw woning meerdere keren per dag moet vertrekken, wil je dat de accu binnen een korte tijd opgeladen is. Dit kan door middel van een snellader. Als dit niet belangrijk is, kun je ook naar de modellen kijken die een lager vermogen hebben. Hiermee kun je toch voldoende opladen voor het gebruik de volgende dag. 

Een laadpaal thuis met een vaste laadkabel 

Met een laadpaal thuis zijn er ook complete sets aan te schaffen. Bij deze laadpalen zit de kabel er al aan verbonden, zodat je niet met een losse kabel hoeft te werken. Dit kan jou veel tijd besparen. Je hoeft de kabel alleen nog maar aan de auto te bevestigen en de laadpaal te activeren, waarna de accu opgeladen wordt. De kabel die je in de auto hebt liggen hoeft daarom niet meer gepakt te worden en je kunt alleen nog maar genieten van een volle accu de volgende keer dat jij de auto pakt. 

De beste prijs verkrijgen 

Als je de laadpaal thuis aanschaft, hoef je alleen nog maar te kijken welk budget je hiervoor beschikbaar hebt. De laadpalen zijn in meerdere prijsklassen terug te vinden en je zorgt er dus altijd voor dat je niet te veel gaat betalen. Daarbij kun je ook kijken of je gebruik kunt maken van de subsidieregelingen van de overheid. Hiermee kun je de kosten nog meer gaan drukken en houd je alleen nog de kosten voor jouw energierekening over. Een goede voorbereiding zal er dus voor zorgen dat jij weinig kwijt bent aan de laadpaal.