Autobanden goedkoop aanschaffen: waar begin je?

Je bent vaak op de weg en je wilt je nieuwe autobanden goedkoop aanschaffen. Althans, goedkoop maar van goede kwaliteit. Je auto is namelijk belangrijk voor je en je wilt niet de eerste de beste merkloze band eronder zitten. Gelukkig zijn er uiteenlopende mogelijkheden in de bandenwereld. Waar dien je rekening mee te houden bij de aanschaf?

Autobanden goedkoop én van topkwaliteit

Het kopen van de juiste autoband is afhankelijk van een aantal factoren. Ben je bijvoorbeeld voor je werk veel op pad, dan dient jouw bandenset van topkwaliteit te zijn. Rijd je alleen in  het stadscentrum of korte afstanden, dan zullen je banden minder snel slijten. Heb je al gekeken naar de verschillende merken? Wil je het liefst Pirelli, Continental of Michelin banden? Denk dan aan de hogere prijsklassen. Speelt het merk voor jou geen rol, dan zijn er de minder bekende economische varianten of zelfs merkloze banden. Deze gaan minder lang mee, dus zijn niet geschikt voor grote afstanden. Ze zullen wel aan de minimum veiligheidsvereisten voldoen. 

Start je motor

Jouw zoektocht naar de beste banden start bij een garage of bandenservice. Een monteur zal je advies kunnen geven en jou bijstaan in je zoektocht naar de beste prijs. Eveneens kan hij met je meekijken naar gebruikte banden: topmerken die een tweede leven krijgen. Hier dient wel het een en ander te worden gecontroleerd van te voren, wat je zelf misschien over het hoofd had gezien.