Waar maken ze gebruik van agv?

Vroeger was het voornamelijk de auto industrie die sterk afhankelijk was van het gebruik van robottechnologieën voor pure productieactiviteiten zoals assemblage, lassen en stempelen, maar de laatste paar jaren zijn ook andere toepassingen, zoals de automatisch geleide voertuigen populairder geworden in productiefaciliteiten. Hierdoor zijn automatisch geleide voertuigen op steeds meer verschillende plekken te vinden zodat het werk nog beter, sneller en veiliger gedaan kan worden. Agv zijn doorgaans verrijdbare karren ter grootte van een vorkheftruck die software gebruiken om hun bewegingen door fabrieken en assemblage faciliteiten te navigeren, vaak met behulp van magnetische strips of lasers. Je kan het dus zowel gebruiken bij een auto industrie als in een magazijn.

Waar wordt het momenteel voor gebruikt?

Agv wordt momenteel gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals het transporteren van grondstoffen, waaronder metaal, papier, plastic en rubber. Een voorbeeld hiervan is het transporteren van grondstoffen van een ontvangst dok naar een magazijn of zelfs rechtstreeks naar de productielijn. Agv’s zijn in staat om op consistente en betrouwbare wijze de benodigde grondstoffen te leveren zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. Dit zorgt er verder voor dat er geen onderbreking is in de productielijn output van een bedrijf.

Automatisch geleide voertuigen vervoeren niet alleen grondstoffen, maar worden ook gebruikt in onderhanden werk en het transporteren van de voltooide goederen, waardoor productie- of productielijnen worden ondersteund.

In welke industrieën wordt het gebruikt?

Agv systemen worden in veel verschillende industrieën gebruikt, waaronder dus de auto industrie maar ook de voedselindustrie. Dit vereist een zeer delicaat verwerkingsproces omdat de producten voor mensen bedoeld zijn. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het transporteren van bakplaten tussen de ovens en de productielijnen en bij de productie van het transport van voedsel- en drankverpakkingen. Langzaamaan gaat ook de gezondheidszorg steeds meer gebruik maken van avg’s. Voornamelijk voor het transporteren van pallets voor medische apparatuur.