Behandelingen tegen doffe autolak

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Als je auto altijd buiten staat heeft de autolak het zwaar te verduren. Vooral als je je auto vaak parkeert onder bomen kun je door de vervuiling uit de bomen last krijgen van doffe autolak. Maar ook als je je auto gewoon gebruikt kan autolak dof worden, vooral als je het niet nodig vindt om met de auto regelmatig door de autowasstraat te rijden. Dat komt doordat er automobilisten zijn die denken dat de lak slijt doordat de borstels in een wasstraat de lak kunnen beschadigen. Dat is echter een fabeltje. Doffe autolak door vuil verwijder je het beste door de auto te wassen.

Wanneer de auto wassen niet helpt

Een auto waarvan de autolak niet mooi begint te glimmen nadat hij door de autowasstraat is geweest heeft een extra behandeling nodig. Meestal is het voldoende om de autolak in dat geval te laten poetsen. Dat kun je doen door de doffe autolak met een middel voor lakherstel te behandelen en de lak daarna goed op te poetsen. Het oppoetsen gaat het beste met een poetsmachine. Daarmee voorkom je dat er krassen in de lak ontstaan. Deze behandelingen kun je zelf doen, maar je kunt het door de monteurs van AAS Dagherstel laten doen.

Doffe autolak door Uv-straling

Vooral bij oudere auto’s kan doffe autolak een andere oorzaak hebben. De lak die tijdens de productie van die auto’s werd gebruikt was nog niet van zo’n goede kwaliteit als de moderne autolak. Deze lak wordt onder invloed van Uv-straling langzamerhand wit. Je kunt dat het beste zien bij rode auto’s. Dit heet verkrijten en het is niet te voorkomen. Bij AAS Dagherstel kan een auto die wit is geworden door verkrijten grotendeels hersteld worden. De lak wordt dan gepolijst en de doffe autolak verdwijnt.