Waarom heb je een picktruck nodig?

Een picktruck is een handige machine waarmee medewerkers in het warehouse orders kunnen verzamelen. Een andere benaming voor de picktruck is een orderpicktruck of een orderpicker. In alle gevallen worden deze machines gebruikt om het proces van orderpicken te verbeteren. Met orderpicker kun je ergonomische orders verzamelen en het logistieke proces verbeteren. Daarom is het ook meer dan de moeite waard om in deze machines te investeren.

Waar heb je een picktruck voor nodig?

Waar heb je een picktruck voor nodig en wat zijn de voordelen ten opzichte van een reachtruck of een heftruck? Een orderpicktruck is eenvoudiger in gebruik en is erop gebouwd dat medewerkers razendsnel orders kunnen verzamelen. Met de machine kunnen goederen zowel verticaal als horizontaal worden verplaatst. Ze hebben doorgaans een hoge grijphoogte en op die manier kunnen voorraden op de bovenste verdieping van een stelling bereikt worden. 

Deze machines zijn uitgerust met een handig plateau dat de gebruiker ook de mogelijkheid geeft om snel in en uit te stappen. Bij een heftruck of een reachtruck gaat dat lastiger. Op die manier kunnen orders en andere taken razendsnel worden uitgevoerd en dat levert dus onderaan de streep een tijd- en geldbesparing op. Het plateau is ook goed afgeschermd, zodat de medewerkers de truck veilig kunnen gebruiken. Ze  zijn ook eenvoudig te bedienen, maar wees je ervan bewust dat de medewerkers ook in het bezit moeten zijn van een geldig certificaat.

Verschillende varianten van de picktruck

Deze machines zijn in verschillende varianten aan te schaffen. Doorgaans heb je keuze uit machines met verschillende vorklengtes en grijp hoogtes. Welke picktruck je kiest, is vooral afhankelijk van de situatie waarin de machine gebruikt wordt. Heb je speciale wensen of eisen aan de picktruck? Dan kun je er ook een op maat laten maken door een erkend bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor langere of kortere vorken of voor een specifieke grijphoogte. Op die manier wordt er uiteindelijk een machine geleverd die aan je wensen voldoet.

De opties van een picktruck

Een picktruck heeft meestal standaard opties aan boord, waar de medewerker profijt van heeft. Zo zijn zaken zoals acceleratie, rem- en snelheid vaak afzonderlijk in te stellen en af te stellen op de wensen van de medewerker. De instelbare prestatie instellingen zijn er niet alleen om het leven van de medewerker makkelijker te maken, maar ook specifieke situaties kunnen om aanpassingen vragen. 

Het onderhoud en wat je wil weten

Picktrucks hebben evenals andere machines in de logistieke sector onderhoud nodig. De systemen van een orderpicktruck moeten regelmatig gecontroleerd worden. Ook de bewegende onderdelen moeten worden gecheckt en gekeurd. Door de periodieke controle uit te laten voeren kun je erop rekenen dat je ook jarenlang profijt hebt van de machine.

Een onderhoudscontract is af te sluiten wanneer je een picktruck aanschaft bij de leverancier. De aanbieder biedt deze contracten aan en zorgt ervoor dat de orderpickers gedurende de levensduur in goede conditie blijven. Wanneer er een probleem of een defect wordt geconstateerd, wordt er ook naar gehandeld, zodat de werkzaamheden in je warehouse of distributiecentrum geen moment stil komen te liggen.