Hoeveel is uw oldtimer waard?

Voor elke verzamelaar van antieke en klassieke auto’s is het belangrijk om een ​​geïnformeerde schatting van de waarde van een voertuig te berekenen als u van plan bent een antieke, vintage, verzamelaar of klassieke auto te kopen, verkopen of verzekeren. Beginnen met je theorie? Neem lessen bij ScooterMotor Theorie.

Wat is de waarde van uw collectors auto?

De waarde van klassieke auto’s en antieke auto’s worden bepaald door een groot aantal factoren, zowel binnen als buiten de controle van de eigenaar. De marktwaarde van een auto voor verzamelaars wordt het best bepaald door vraag en aanbod te begrijpen, historische verkoopprijzen te gebruiken en de huidige vraagprijzen op beschikbare voorraad te bekijken. Voor verzamelaars auto’s wordt 70% van de klassieke en antieke auto’s verkocht via particuliere verkoop, 20% via veilingen en 10% via dealers. Met al deze verschillende kanalen in het spel, kan geen enkele taxatie- of taxatietool u definitief precies vertellen hoeveel uw voertuig waard is. Het gebruik van meerdere waardering bronnen biedt u echter een beter startpunt bij het bepalen van de marktwaarde voor de voertuig waarde.

Gelukkig zijn er verschillende gratis gidsen en hulpmiddelen voor het verzamelen van auto’s waarmee u samen het waardebereik van uw auto kunt onderzoeken (op basis van het uitrustingspakket, de meegeleverde opties en de staat van het voertuig) en u kunt helpen bij het bepalen van de prijs die u moet vragen (of aanbieding) op een verzamelaars auto. Hieronder vindt u een lijst met gerenommeerde bronnen om uw schatting van de waarde van uw voertuig te verfijnen.

Online verzamelaars- & taxatie tools voor oldtimers

ClassicCarValue.com

ClassicCarValue.com is een eerste in zijn soort tool waarmee gebruikers online een nauwkeurige waarde van klassieke auto’s kunnen vinden door waardering gegevens van klassieke en verzamelaars auto’s uit zowel online als offline bronnen te vergelijken.

De taxatieprijzen voor klassieke auto’s zijn gebaseerd op het specifieke voertuig jaar, merk, model, voertuiguitrusting en inclusief fabrieksopties van een klassieke of verzamelaars auto. Gegevens zijn afkomstig van gerenommeerde uitgevers zoals Old Cars Report Price Guide, NADA, CLASSIC.com, Hemmings en Collector Car Market Review.

National Automobile Dealers Association (NADA)

De National Automobile Dealers Association (NADA Guides) is een vertrouwde, uitgebreide bron die de doorzoekbare NADA Guides – Classic & Collectible Car Values ​​heeft gemaakt om een ​​klikbaar hulpmiddel te bieden om snel de Low Retail, Average Retail en High Retail waarden van klassieke en collectible auto’s op basis van het specifieke voertuig jaar, merk, model, voertuiguitrusting en meegeleverde fabrieksopties.

Collector Car Market Review (CCMR)

Collector Car Market Review stelt veilingen, verkooprapporten, geclassificeerde lijsten en andere eigen gegevensbronnen samen om waarden te schatten in hun VMR Collector Car & Truck Price Guide, waarbij de auto waarde wordt geschat met behulp van een 5-Level Condition Guide.

CAARGUIDE.COM

CAARGUIDE.COM is een andere online bron die een eigen Classic Automobiles Appraisal and Resource Guide gebruikt om de waarden van verzamelbare en klassieke auto’s te schatten met behulp van zijn eigen waarderingsschaal.