Autoclubs voor de echte autofanaat

Iedereen is bekend met motorclubs en wielrenclubs maar hoe bekend is de gemiddelde Nederlander met autoclubs? Een stuk minder! Zodra het lekker weer is komen de motors vanonder hoezen vandaan en worden wielrenfietsen uit de garage gehaald. En wat zien we ook op de weg? Autoclubs!

Autoclubs zijn er in alle vormen en maten te vinden. Het grootste aantal wordt gevormd door clubs van oldtimers of mensen die hun auto ombouwen ( ook wel autotunen genoemd). Daarnaast kan je als autobezitter voor bijna elk merk wel één of meerdere autoclubs vinden. Dit geldt niet alleen voor de duurdere merken of goedkopere merken hebben autoclubs!

In tegenstelling tot motorclubs hebben autoclubs een veel minder agressief karakter en zijn er in Nederland bijna nooit aanvaringen met politie en justitie. Natuurlijk is er een uitzondering daargelaten voor mensen die aan illegale autoraces doen. Dat komt gelukkig in Nederland maar op kleine schaal voor en deze mensen kunnen zich niet verenigen in een officiële stichting of vereniging.

Hoe herken je een autoclub? Meestal als er een evenement is dan zijn alle auto’s voorzien van een affiche of een sticker. Clubleden lopen vaak rond in een shirt of trui van het evenement of laten voor iedereen een polo bedrukken waardoor het gelijk duidelijk is van welke club ze zijn.

Een evenement bestaat vaak uit het verzamelen op een plek vanwaar een mooie route door Nederland wordt gereden. Vaak eindigt een dag op een groot plein waar autoliefhebbers de auto’s kunnen bewonderen en ook publiek is toegestaan. Voor zo’n dag moet natuurlijk wel een vergunning worden aangevraagd maar kleinere gemeentes doen graag mee aan een dergelijk event.

Ga jij binnenkort een evenement organiseren met je autoclub? Laat dan ruim van tevoren affiches, promotiemateriaal, shirts of polo’s bedrukken voor al je clubleden bij Maxilia. Als jullie als club goed zichtbaar zijn én online vindbaar dan kan je makkelijk nieuwe leden werven!